Ernst Inge Kroken satser friskt på å fikse frontruter i det nyåpnede lokalet til Ryds Bilglass i Arendal. Nå er de ferske medlemmer av Arendal Næringsforening.

 

Det finnes 38 filialer i Norge av den store, svenske bilglassbedriften Ryds Bilglass, som er en ledende nordisk aktør på reparasjon og skifte av bilglass. Flere andre aktører er på samme marked. Konkurransen om oppdragene er tøff.

Ryds ønsker derfor å gi det lille ekstra slik at det skal være enkelt å få fikset bilen din i en hektisk hverdag. Aller helst like etter at skaden er skjedd.

Skal være enkelt
- Er du medlem av Arendal Næringsforening får du et godt tilbud her. Det skal være enkelt å få fikset steinsprut i en hektisk hverdag. Derfor henter og leverer vi bilen din mens du er på jobb. Vi støvsuger og vasker den innvendig og utvendig og fyller opp spylevæsketanken. I tillegg til å fikse ruten, informerer avdelingsleder Kroken.

Ikke vent
Han ønsker at folk kommer med en gang de har fått en sprekk i ruten. Venter du for lenge, kan skaden bli større om det kommer fukt og skitt i den.

- Det er veldig mange som har fått steinsprut. Da bør du sette på en tape-bit og levere bilen til reparasjon med en gang, sier Kroken.

Han viser på en bil i verkstedet hvor fronten har en sprekk. Den er tapet igjen før den kom inn til reparasjon. Det er riktig prosedyre. Da blir ikke skaden større, og om du har delkasko eller helkasko, får du dekket reparasjonen på forsikringen. Blir sprekken så stor at den er umulig å fikse, men hele ruten må byttes, må du betale en egenandel. Det er det ikke alle som er opplyste om.

Mye på samme sted
Akkurat nå har Ryds Bilglass flyttet inn i nye og større lokaler ved Mekonomen mellom Myrene og Stoa. De er foreløpig to ansatte der. I bygget de holder til er det både bilvask, to bilforhandlere og Mekonomen bilforretning og verksted.
- Her er det mye til bilen på samme sted, sier Kroken som håper medlemmene av Arendal Næringsforening benytter seg av tilbudet om de får steinsprut på ruta.


Hvordan unngå steinsprut:
Det er ikke lett å unngå steinsprut, men noen forholdsregler går det an å ta:
- Ikke kjør så nærme bilen foran. Spesielt hold avstand til lastebiler, sier Kroken ved Ryds Bilglass.

 

Tekst og foto: Birte Hegerlund Runde